Yrket golvläggare

Golvläggare – ett yrke som gör skillnad

Det här är till dig som vill jobba fysiskt. Som golvläggare får du vara med och skapa grunden till vad som kommer kommer att bli någons hem eller arbetsplats. Med ett fint och jämnlagt golv ger du någon en möjlighet att rota sig i byggnaden. Det är du som ger det tomma rummet en personlighet.

För att få möjligheten att bli golvläggare behöver du gå gymnasieprogrammet för bygg och anläggning. När du har försäkrat dig om att du har kommit in genom att ha lämnat in ansökan i god tid och fått konkret svar från skolan, då är det dags att välja inriktning. Golvläggning faller under kategorin husbyggnad, så det är vad du behöver rikta in dig på. Här får du de grundläggande kunskaperna du behöver för att börja bygga på din framtid som golvläggare. Naturligtvis kan du sadla om till golvläggare senare i livet också tack vare alla komvuxmöjligheter som finns idag, så om du väljer någonting annat på gymnasiet så är det inte kört för dig.

I slutet av din utbildning får du genomgå en praktikperiod, och det är därigenom du har möjlighet att lägga grunden för din lärlingsperiod som infaller efter avklarad utbildning. Lärlingsperioden är det sista steget innan du slutligen kan titulera dig golvläggare!

Golvläggare är ett gediget yrke som har funnits i vårt avlånga land väldigt länge. Vi tycker att det är kul att yrket lever kvar. Samtidigt får våra gamla härliga golv nya liv med hjälp av golvläggningar och golvslipningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =